ua en ru

У Франції вважають, що РФ могла знищити докази хіматаки в Сирії

У Франції вважають, що РФ могла знищити докази хіматаки в Сирії Фото: хімічна зброя, ілюстративне зображення (geopolintelligence.com)

РФ заблокувала ініціативу про спільне розслідування ООН і ОЗХО

У Міністерстві закордонних справ Франції заявили, що Російська Федерація (РФ) могла знищити основні докази хіматаки в Сирії. Про це йдеться в заяві МЗС Франції.

В опублікованій заяві також наголошується, що Росія перешкоджає розслідуванню ОЗХО і ООН хімічної атаки.

"Сьогодні Росія і Сирія все ще відмовляють у дозволі доступу слідчим до місця атаки, незважаючи на те, що слідчі прибули до Сирії 14 квітня. Цілком ймовірно, що докази і ключові елементи зникли з території, яка, крім того, повністю контролюється російськими і сирійськими арміями", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що визначити винних у хімічній атаці змогло б тільки спільне розслідування ООН і ОЗХО, але ініціативу про це заблокувала Росія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що при хімічній атаці в сирійському місті Дума були використані хлор, а також інші агенти.

Франція опублікувала доповідь про сирійську секретну програму з розробки хімічної зброї. Документ був складений на основі відкритої інформації розсекречених даних спецслужб Франції. У документі йдеться, що режим президента Сирії Башара Асада зберіг з 2013 року таємну програму виробництва хімічної зброї.