ua en ru

США не визнає референдум про приєднання Південної Осетії до Росії

США не визнає референдум про приєднання Південної Осетії до Росії Фото: представник держдепартаменту Марк Тонер розповів про референдум у Південній Осетії

У Держдепартаменті підтримують територіальну цілісність і суверенітет Грузії

США не підтримує ідею про можливе проведення у Південній Осетії референдуму про входження до складу Росії, заявив представник держдепартаменту Марк Тонер. Про це повідомляється на сайті Держдепартаменту.


"Наша позиція по Грузії: ми підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет Грузії, яка включає в себе Південну Осетію. Так що ми не визнаємо будь-яку спробу, предпринимаемую Південною Осетією, відокремитися або оголосити про свій суверенітет", — пояснив Тонер.

Нагадаємо, самопроголошена Південна Осетія перенесла референдум про входження до складу Російської Федерації на 2017 рік.

У жовтні минулого року президент Південної Осетії Леонід Тібілов заявив про своє рішення ініціювати проведення референдуму з питання входження Південної Осетії до складу Російської Федерації.

"Сьогоднішні політичні реалії такі, що ми можемо зробити свій історичний вибір. Повинні возз'єднатися з братньою Росією і на довгі століття забезпечити безпеку і процвітання Південної Осетії та її народу", - сказав Тібілов.