ua en ru

США пригрозили РФ новими санкціями у разі протидії мирному плану Порошенко

Сполучені Штати Америки пригрозили Росії новими санкціями у разі, якщо Москва буде протидіяти реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенка.

Сполучені Штати Америки пригрозили Росії новими санкціями у разі, якщо Москва буде протидіяти реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенка, повідомляє DW.

"Російська влада повинні відмовитися від підтримки сепаратистів і перестати постачати їх зброєю", - заявив міністр фінансів США Джейкоб Лью після що відбулися в Берліні переговорів з німецьким колегою Вольфгангом Шойбле.

Агентство dpa звертає увагу на слова американського фінансового відомства про те, що Москва, яка заперечує свою причетність до постачань зброї сепаратистам, повинна зробити "принциповий вибір". Від влади РФ чекають рішення про те, чи готові вони взяти участь у реалізації плану врегулювання конфлікту дипломатичними засобами. Якщо Росія не змінить свою політику, США готові ввести більш жорсткі санкції, сказав Джейкоб Лью. Він підкреслив, що американці і європейці займають в цьому питанні єдину позицію.