ua en ru

США припиняють фінансувати фонд ООН з народонаселення

США припиняють фінансувати фонд ООН з народонаселення Фото: Держдеп США

У Держдепі вважають, що фонд підтримує аборти

Сполучені Штати Америки (США) припиняють фінансування Фонду ООН в області народонаселення (ЮНФПА) - агентства, яке допомагає більш ніж 150 країн світу в питаннях планування сім'ї, а також охорони здоров'я матері і дитини. Про це передає DW.

лист Держдепартамент США направлил ввечері у понеділок, 3 квітня, голові комітету Сенату США із зовнішньої політики Бобу Коркеру.

В документі йдеться, що Держдеп припиняє фінансування ЮНФПА, оскільки це агентство "підтримує або бере участь у програмах примусових абортів і недобровільної стерилізації".

Наголошується, що це перший випадок, коли адміністрація президента США Дональда Трампа згортає фінансування будь-якої з програм ООН.

ЮНФПА у заяві у відповідь, викладеному на сайті агентства, висловив жаль з приводу рішення США, заснованому на "помилковому твердженні" про підтримку фондом примусових абортів і недобровільної стерилізації в Китаї.

В заяві Фонду підкреслюється, що місія агенції - "забезпечити, щоб будь-яка вагітність була бажаною, будь дітонародження - безпечним і будь потенціал молодої людини - реалізованим".

Нагадаємо, народний депутат Дмитро Голубов зареєстрував у Верховній Раді проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмежень на проведення операцій штучного переривання вагітності.