ua en ru

США пред'явили звинувачення затриманому в Іспанії російському хакеру

США пред'явили звинувачення затриманому в Іспанії російському хакеру Фото: хакер

Кіберзлочинця звинувачують у злочинах, пов'язаних з бот-мережею Kelihos

Федеральний суд присяжних у Бріджпорті, штат Коннектикут, пред'явив звинувачення в декількох кіберзлочинах росіянину Петру Левашову, затриманому у квітні в Іспанії. Про це повідомили в прес-службі Департаменту юстиції США.

"Кіберзлочини пов'язані з імовірною діяльністю ботнету Kelihos - глобальної мережі з десятків тисяч заражених комп'ютерів, яка використовувалася для збору облікових даних для входу в систему, розсилання масових спам-листів, а також встановлення інших шкідливих програм", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в обвинувальному висновку зазначено, що "бот-мережа" являє собою мережу комп'ютерів, заражених шкідливим програмним забезпеченням, яке дозволяє третій стороні контролювати всю комп'ютерну мережу без відома або згоди власників комп'ютерів.

Левашова підозрюють у тому, що він контролював і керував ботнетом Kelihos, щоб збирати особисту інформацію і засоби ідентифікації, включаючи адреси електронної пошти, імена користувачів і логіни та паролі, із заражених комп'ютерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Іспанії за запитом США затримали російського програміста - 36-річного Петра Левашова з Санкт-Петербурга, якого підозрюють у хакерських атаках на американські державні сайти під час виборів президента.