ua en ru

США нададуть Україні понад 28 млн доларів гумдопомоги

США нададуть Україні понад 28 млн доларів гумдопомоги Фото: Джексон і Дженкіс заявили, що США дадуть Україні понад 28 млн доларів гуманітарної допомоги

Таким чином, сума гумдопомоги від США Україні становитиме понад 112 млн доларів

Сполучені Штати Америки нададуть Україні додатково понад 28 млн доларів гуманітарної допомоги для постраждалих від бойових дій на Донбасі і анексії Криму. Про це заявили перший заступник директора Бюро Держдепартаменту США у справах біженців та міграції Ненсі Джексон та заступник директора-розпорядника Бюро у справах демократії, конфліктів та гуманітарної допомоги Американського агентства з міжнародного розвитку Роберт Дженкінс, передає прес-служба Держдепартаменту США.


Допомога дозволить задовольнити основні потреби соціально незахищених людей, забезпечивши їх медикаментами, засобами гігієни та продуктами харчування.

"Згідно з останніми оцінками Організації Об'єднаних Націй (ООН), понад 3,1 млн людей в Україні є вразливими, у тому числі діти, інваліди, літні люди, які потребують продовольчі товари, воду, житло, медицину, охорону здоров'я та надання інших елементарних послуг", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Всього США надали Україні понад 112 млн доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що митні органи України та США підпишуть угоду про взаємодопомогу.