ua en ru

США вимагають від Росії знизити мінну загрозу на окупованому Донбасі

США вимагають від Росії знизити мінну загрозу на окупованому Донбасі Фото: посол США в Україні Марі Йованович (РБК-Україна)

Посольство США відреагувало на підрив дітей у Горлівці

Російська Федерація має знизити мінну загрозу на окупованому Донбасі. Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні в Twitter, передає РБК-Україна.

У посольстві зазначають, що спровокований Росією конфлікт на сході України перетворив Донбас на один з найбільш замінованих регіонів світу.

"Ми в розпачі від повідомлень про те, що в контрольованій Росією Горлівці три підлітки загинули, підірвавшись на міні, а четвертий отримав поранення...Росія повинна наполягати на тому, щоб її ставленики на сході України знизили мінні загрози. Місцеві діти заслуговують на мирне і безпечне дитинство. Українці страждають від російської агресії", - додали в посольстві.

США вимагають від Росії знизити мінну загрозу на окупованому Донбасі

США вимагають від Росії знизити мінну загрозу на окупованому Донбасі

Нагадаємо, раніше розвідка назвала причини підриву дітей на міні в Горлівці. За версією української сторони, це сталося через те, що бойовики залишили мінні поля без інженерного спостереження.

Слідчий комітет Російської Федерації вже відкрив справу у зв'язку з загибеллю трьох підлітків. За їх версією, діти підірвалися на встановленій нібито українськими військовими міні для "залякування цивільного населення".