ua en ru

У США витратять 18 млрд доларів на створення зброї з штучним інтелектом

У США витратять 18 млрд доларів на створення зброї з штучним інтелектом Фото: Пентагон

У Пентагоні хочуть радикально змінити хід бойових дій

У США створюють системи зброї з штучним інтелектом, з допомогою яких хочуть радикально змінити хід бойових дій. Про це повідомляє газета NYT.

Наголошується, що літальний апарат, забезпечений шістьма пропелерами, був перетворений у бойового робота, який зміг знайти та ідентифікувати перебуваючих в укритті людей, озброєних автоматами АК-47.

Крім того, Міністерство оборони США розробляє роботизовані винищувачі, які могли б здійснювати рейди одночасно з літаками. Вже пройшли випробування ракети, здатні самі вибирати мету, а також автоматичні бойові кораблі, здатні самостійно здійснювати пошук підводних човнів супротивника. В цілому, за даними газети, асигнування на ці цілі оцінюються в 18 млрд доларів.

Повідомляється, що ці плани викликали занепокоєння у вчених, а також тих, хто стурбований наслідками гонки озброєнь роботів. Сотні вчених і експертів у відкритому листі ще в минулому році попередили про те, що створення навіть самої примітивної збройової системи зі штучним інтелектом може призвести до глобальної гонки озброєнь.

Нагадаємо, в даний момент, одночасно з операцією по визволенню Мосула, йде підготовка до операції по взяттю так званої столиці терористичної організації "Ісламська держава" Ракки.