ua en ru

США позитивно сприйняли пропозиції України щодо деокупації Донбасу, - нардеп

США позитивно сприйняли пропозиції України щодо деокупації Донбасу, - нардеп Фото: Ганна Гопко (РБК-Україна)

Україна в США виступила з проактивною позицією

Сполучені Штати Америки (США) позитивно сприйняли пропозиції України щодо деокупації Донбасу. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради України заявила голова парламентського комітету у закордонних справах Ганна Гопко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ці пропозиції, які везла Україна, були активно і позитивно сприйняті американською стороною. Оскільки в той час, коли Росія фактично через невиконання Мінська створила певний капкан, коли обманює, імітує діяльність, вже ні в кого немає ілюзій", - заявила Гопко.

За її словами, в цьому ключі очевидні і рішучі заяви Макрона, який намагається розібратися в темі і якого "просто так не обдуриш", його "знущання" над Путіним під час прес-конференції, і недопуск пропагандистських медіа.

"Тому Україна виступила з проактивною позицією - ми не просто сидимо і чекаємо. Тому це дуже добре, що Порошенко поїхав туди з планом "А", планом "Б" і показав, що ми готові, тому що ми хочемо миру і американська сторона оцінила проактивну позицію. Тепер важливий Брюссель, Париж, щоб все це зав'язалося в консолідовану підтримку Заходу", - резюмувала нардеп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час робочого візиту в Брюссель, який відбудеться 22 червня 2017 року, президент України Петро Порошенко проведе зустріч з президентом Європейської ради Дональдом Туском, президентом Європейської народної партії Джозефом Долем, а також з іншими лідерами держав-членів ЄС.