ua en ru

США можуть покинути Раду з прав людини ООН, - Politico

США можуть покинути Раду з прав людини ООН, - Politico Фото: джерела, близькі до чиновників, вважають, що США може вийти з РПЛ

Американська влада незадоволена позицією ради по відношенню до Ізраїлю і знаходженням в РПЛ держав, які порушують права людини

Президент США Дональд Трамп розглядає можливість виходу зі складу Ради з прав людини ООН (РПЛ). Про це повідомляє видання Politico, посилаючись на два джерела, які близькі до нинішніх і колишніх чиновників.

Згідно з інформацією від джерел, американська влада незадоволена позицією ради по відношенню до Ізраїлю і знаходженням в РПЛ держав, які порушують права людини. Також влада США ставить під сумнів ефективність такого інституту.

Однак негайний вихід Штатів з РПЛ протягом прийдешньої сесії, яка пройде з 27 лютого по 24 березня, не очікується, відзначає видання.

У процесі прийняття фінального рішення будуть брати участь держсекретар США Рекс Тіллерсон, а також постпред США при ООН Нікії Хейлі і сам президент США.

Раніше на зустрічі з працівниками Держдепу середньої ланки Тіллерсон висловив скептицизм щодо діяльності РПЛ ООН, додають автори статті.

Нагадаємо, Трамп відмовився від виходу США з глобальної угоди по клімату.