ua en ru

США підозрюють китайську компанію в шпигунстві

США підозрюють китайську компанію в шпигунстві Фото: дрон (OSCE/Evgeniy Maloletka)

Дрони часто моніторять великі об'єкти інфраструктури - резервуари з водою, електростанції, залізничні вузли

Китайську компанію Da Jiang Innovations (D.J.I), яка спеціалізується на виробництві безпілотників, влада Сполучених Штатів Америки (США) підозрюює у шпигунстві для Китаю. Про це повідомляє Бюро імміграції та митного контролю в Лос-Анджелесі, передає The New York Times.

У доповіді Бюро імміграції вказується, що цивільні безпілотники компанії і її програмне забезпечення передають "важливу інформацію про інфраструктуру і про правоохоронні органи США китайському уряду".

Причиною такої заяви є те, що дрони компанії, які були зроблені в Китаї, часто моніторять великі об'єкти інфраструктури - резервуари з водою, електростанції, залізничні вузли. Також про можливе шпигунстві передав надійне джерело в сфері творців безпілотників, у якого є прямий і непрямий доступ до такої інформації.

У компанії D.J.I на цю заяву відповіли, що інформація джерела є хибною, а користувачі можуть самі регулювати доступ до отриманої від дронів інформації.

Нагадаємо, в п'ятницю, 1 грудня, стало відомо, що колишнього радника президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа з національної безпеки Майкла Флінна звинуватили в дачі неправдивих свідчень Федеральному бюро розслідувань (ФБР).