ua en ru

США підтримують Україну на шляху розвитку громадянського суспільства, - Йованович

США підтримують Україну на шляху розвитку громадянського суспільства, - Йованович Фото: Марі Йованович (РБК-Україна)

Посол США в Україні відзначила значний розвиток України

США підтримуватимуть Україну на шляху розвитку громадянського суспільства. Про це на відкритті форуму організаційного розвитку громадянського суспільства повідомила посол США в Україні Марі Йованович, передає кореспондент РБК-Україна.

"США твердо налаштовані підтримувати Україну у перехідному процесі до громадянського суспільства. Ми сподіваємося на подальші взаємини із громадянським суспільством для розбудови потужної держави. Ми пишаємося тим, що маємо змогу підтримувати цей процес", - сказала вона.

Йованович відзначила, що на одному майданчику зібралися 1700 громадських активістів для обміну досвідом.

"Мене вражає те, як швидко відбувається розквіт громадянського суспільства в Україні. Лише 4 роки тому, українці не були певні, чи мають вплив на долю своєї країни. Тоді Україна була побудована на засадах владних інтересів. Чотири роки тому була закладена певна іскра, коли українці об'єдналися. І зробили вони це не тільки для себе, а й для майбутніх поколінь", - додала вона.

Посол також відзначила значний розвиток України.

"Сьогодні ми бачимо, як розвивається нова Україна. Ви просуваєте судову реформу та продовжуєте процес децентралізації. Ви надаєте допомогу тим, хто потерпів від конфлікту на сході України", - підкреслила Йованович.

Нагадаємо, 16 листопада прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про те, що під час зустрічі з помічником держсекретаря США з питань Європи та Євразії Україна і США домовилися поглиблювати взаємодію з впровадження реформ.