ua en ru

США підтримують "таємні контакти з КНДР, - Associated Press

США підтримують "таємні контакти з КНДР, - Associated Press Фото: США і КНДР (колаж РБК-Україна)

Сторони поки не обговорювали загострення між США і КНДР

Сполучені Штати Америки протягом декількох місяців підтримували таємні контакти з Північною Кореєю. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерела. Знайомі з ситуацією.

"Відомо, що у двох сторін були обговорення, щоб забезпечити випуск студента американського університету в червні. Але досі не було відомо про продовження контактів або про те, що вони займалися іншими питаннями, крім затриманих у США", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що взаємодії поки не принесли ніяких результатів, щоб придушити напруженість між США та КНДР.

"Закулісні обговорення все ще можуть стати основою для більш серйозних переговорів, в тому числі ядерної зброї Північної Кореї, якщо президент Дональд Трамп і північнокорейський лідер Кім Чен Ин відкинуть войовничу риторику останніх днів і підтримають діалог", - повідомили джерела.

Повідомляється, що ці контакти регулярно відбуваються між Джозефом Юному, посланником США з політики Північної Кореї, і Пак Сонгом, старшим північнокорейським дипломатом у місії ООН в країні.

Нагадаємо, раніше уряд Німеччини закликав до "деескалації у висловлюваннях" у конфлікті між Сполученими Штатами Америки та Північною Кореєю.