ua en ru

США підтримують поступове розміщення миротворчих сил на Донбасі

США підтримують поступове розміщення миротворчих сил на Донбасі Фото: Курт Волкер (turchynov.com)

Волкер зазначив, що мандат миротворчої місії повинен бути достатньою широким

Сполучені Штати Америки підтримують поступове розміщення миротворчих сил на Донбасі. Про це спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив в інтерв'ю DW.

Волкер зазначив, що миротворча місія повинна бути достатньою широкою, щоб впоратися із завданням контролю безпеки на всій спірній території.

"Він (мандат місії, - ред.) повинен бути досить широким, щоб дійсно забезпечувати безпеку на спірній території. Правильним було б поступове розміщення миротворчих сил, щоб вони з часом контролювали питання безпеки на всій спірній території. У мене немає зараз точних цифр, які я міг би назвати, але миротворча місія повинна бути досить широкою, щоб впоратися з цим завданням", - заявив спецпредставник.

Крім того, Волкер підкреслив, що США за останній рік дипломатичним шляхом посилили підтримку України.

"Якщо ви подивитеся приблизно на останній рік наших дипломатичних зусиль, то навіть незважаючи на те, що Росія не хотіла робити ніяких кроків, ми чітко позначили відповідальність Росії за цей конфлікт. Ми посилили санкції, ми посилили нашу підтримку України", - сказав він.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що політичні директори Міністерств закордонних справ країн-учасниць "нормандської четвірки" проведуть зустріч, на якій обговорять введення миротворчої місії на Донбас, у другій половині вересня.

Як писало РБК-Україна в липні, Волкер заявив, що між Вашингтоном і Москвою немає прогресу в питанні миротворчої місії на сході України.