ua en ru

США не підтримують участь росіян в миротворчій місії на Донбасі

США не підтримують участь росіян в миротворчій місії на Донбасі Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

Миротворчий план вселяє надію на повернення до домовленостей "Мінськ - 2"

Адміністрація Сполучених Штатів Америки виступає за те, щоб в разі розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, в ній не було росіян. Про це сказав спецпредставник США по Україні Курт Волкер інтерв'ю газеті The Washington Post, передає Deutsche Welle.

"Контингент миротворців ООН повинен мати доступ до українсько-російського кордону і не мати в своєму складі жодного російського персоналу", - сказав Волкер.

Також американський дипломат підкреслив, що має намір продовжувати переговори з помічником президента Росії Владиславом Сурковим, на яких обговорюється питання про введення "блакитних касок". Волкер зазначив, що миротворчий план вселяє надію на повернення до домовленостей "Мінськ - 2".

Нагадаємо, 20 листопада 2017 року представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що у США і Російської Федерації є розбіжності з питання миротворців на Донбасі. Так, Україна наполягає з партнерами на тому, щоб миротворчі сили були розташовані по всій території, неконтрольованої України. А Росія наполягає на тому, щоб це було тільки уздовж лінії розведення.