ua en ru

США підтримає Японію у зв'язку з новим запуском КНДР ракети

США підтримає Японію у зв'язку з новим запуском КНДР ракети Фото: Дональд Трамп провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Японії

США продовжать зміцнювати свої можливості щодо стримування і оборони самих себе і своїх союзників

Президент США Дональд Трамп провів телефонні переговори з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе у зв'язку з черговим ракетним випробуванням КНДР. Про це повідомили в Білому домі, передає Reuters.

Під час розмови американський президент підтвердив готовність Вашингтона забезпечити захист своїх союзників з використанням силових методів.

Також, зазначає видання, Дональд Трамп "ясно дав зрозуміти, що США продовжать зміцнювати свої можливості щодо стримування і оборони самих себе і своїх союзників при використанні повного спектру військових можливостей".

У свою чергу, лідер Японії Сіндзо Абе заявив про те, що лідери країн визнали "небезпека і провокаційність" чергового ракетного випробування КНДР.

Як повідомлялося раніше, Трамп заявляв, що в разі, якщо Китай виявиться не в змозі вирішити проблему з Північною Кореєю, США доведеться втрутитися.

При цьому, головна мета США - обмеження ядерної програми КНДР, для чого передбачається здійснити ряд економічних і військових заходів, наприклад, введення проти Пхеньяна нових санкцій і вплив на політику Пекіна в цьому напрямку.

Нагадаємо, у Південній Кореї успішно випробували балістичну ракету.