ua en ru

США планують військову операцію на Філіппінах в рамках боротьби з ІДІЛ, - NBC News

США планують військову операцію на Філіппінах в рамках боротьби з ІДІЛ, - NBC News Фото: американські військові (flickr.com/29thinfantrydivision)

Офіційна військова операція може бути оголошена вже у вівторок, 8 серпня

Пентагон розглядає план, який дозволяє військовим США проводити авіаудари на ІДІЛ на Філіппінах. Про це повідомляє телеканал NBC News.

Повноваження на втручання військових США в боротьбу з ІДІЛ на Філіппінах можуть бути надані в рамках офіційної військової операції, яка може бути оголошена вже у вівторок.

Удари по бойовиках ІДІЛ, ймовірно, будуть проводитися збройними безпілотними літальними апаратами.

За словами представника Пентагону капітана Джеффа Девіса, Філіппіни і США вже 15 років співпрацюють з питання боротьби з тероризмом.

У понеділок державний секретар Рекс Тіллерсон заявив, що США надають філіппінському уряду "розвідувальні можливості" у боротьбі з ІДІЛ, включаючи "недавні передачі декількох Cessnas і декількох БПЛА (безпілотних літальних апаратів), щоб дозволити отримувати кращу інформацію, з якої можна вести боротьбу на місці".

При цьому, зазначив держсекретар, немає ніякого протиріччя в тому, що США допомагають Філіппінам, незважаючи на факти порушення місцевою владою прав людини.

"Я не бачу ніякого конфлікту нашої допомоги їм у цій ситуації і наших поглядах на інші проблеми прав людини, які у нас є на рахунок того, як вони здійснюють свою діяльність по боротьбі з наркотиками", - заявив Тіллерсон.

Нагадаємо, на Філіппінах через бойові дії свої будинки покинули близько 400 тис. чоловік.