ua en ru

На Філіппінах через бойові дії свої будинки покинули близько 400 тис. осіб

На Філіппінах через бойові дії свої будинки покинули близько 400 тис. осіб Фото: Філіппіни (facebook.com/Philippine National Police)

В результаті бойових дій з другої половини травня, вже загинуло близько 400 осіб

На Філіппінах через напад бойовиків на місто Мараві і бойові дії, в цьому районі країни свої будинки покинули близько 400 тисяч чоловік. Про це повідомляє AFP, посилаючись на місцевих чиновників.

"Ісламістські бойовики захопили південний філіппінський місто, змусили близько 400 тис. людей тікати зі своїх будинків", - йдеться в повідомленні.

Як відзначає агентство, в результаті бойових дій, які тривають з другої половини травня, вже загинуло близько 400 осіб. При цьому бойовики все ще контролюють частину міста і використовують снайперів, а також саморобні вибухові пристрої.

Раніше президент країни Родріго Дутерте запровадив воєнний стан на острові Мінданао. Таке рішення він прийняв після того, як там спалахнули бої між силами безпеки і бойовиками угрупування ІДІЛ.

Близько 70 тис. осіб з числа переміщених людей були розміщені в 79 евакуаційних центрах, які утримує уряд. Решта, за даними служб соцзабезпечення, знайшли притулок за кордоном.

Нагадаємо, на Філіппінах йдуть бої між армією та ісламістами, 13 військових загинули.