ua en ru

США планує збільшити фінансування боротьби з ісламістами до 7 млрд доларів

США планує збільшити фінансування боротьби з ісламістами до 7 млрд доларів Фото: міністр оборони США Еш Картер

Це майже на 35% більше, ніж передбачено у бюджеті країни на цей рік

В проекті оборонного бюджету 2017 року Адміністрація президента США Барака Обами буде домагатися значного збільшення фінансування боротьби з "Ісламською державою", передає Reuters з посиланням на офіційні особи.

За словами одного з чиновників, в 2017 фінансовому році бюджет Пентагону вимагатиме понад 7 млрд доларів для боротьби з ІД. Це приблизно на 35% більше від тієї суми, яка закладена на ці цілі в нинішньому році.

У цілому на оборону наступного року проект бюджету Сполучених Штатів передбачає виділення 583 млрд доларів.

Проект бюджету на 2017 фінансовий рік, який починається 1 жовтня 2016 року, адміністрація Обами має намір представити 9 лютого.

Як повідомляється, у вівторок, 2 лютого, міністр оборони США Еш Картер виступить перед членами економічного клубу у Вашингтоні, де розповість про пріоритети Пентагону.

Передбачається, що у своєму виступі Картер повідомить про намір на прохання адміністрації збільшити кошти на боротьбу з "Ісламською державою", а також торкнеться інших бюджетних пріоритетів, у тому числі збільшення видатків для того, щоб заспокоїти європейських союзників, стурбованих військовим конфліктом на Україні, і для збереження військової переваги США над Китаєм і Росією

Раніше повідомлялось, що Україна запропонує США допомогу по боротьбі з ІД в Сирії.