ua en ru

США переглянуть доцільність використання російських ракетних двигунів у зв'язку з подіями в Україні, - глава Пентагону

Пентагон перегляне у зв'язку з подіями в Україні доцільність використання російських ракетних двигунів, що використовуються для запуску американських супутників на орбіту.

Пентагон перегляне у зв'язку з подіями в Україні доцільність використання російських ракетних двигунів, що використовуються для запуску американських супутників на орбіту. Про це заявив міністр оборони США Чак Гейґел, виступаючи перед конгресом США, передає агентство Reuters.

Залежність від російських ракетних двигунів і раніше турбувала американський Конгрес, але ситуація в Україні примусила їх у терміновому порядку розглянути цю тему. Гейґела зазначив, що Пентагон необхідно провести спеціальне розслідування з питання використання російських ракетних двигунів..

Відзначимо, раніше заступник міністра ВПС США Ерік Феннінг заявив, що у Сполучених Штатів ракетних двигунів досить, щоб виконувати запуски військових і розвідувальних супутників аж до 2014 р. Крім того, розглядається декілька варіантів забезпечення необхідної кількості двигунів, в тому числі їх виробництво на території США в тому випадку, якщо виробляє їх "Енергомаш" погодиться продати ліцензію. США і раніше, до початку загострення ситуації в Україні, розглядали таку можливість, але незважаючи на обставини, що склалися, партнерство з "Енергомашем" триває.

Нагадаємо, російські ракетні двигуни RD-180 використовуються США для запуску ракет Atlas-5.