ua en ru

США передали українській армії медичні "Хаммери"

США передали українській армії медичні "Хаммери" Фото: Петро Порошенко (прес-служба генерального штабу ЗСУ)

Автомобілі одразу направляються в зону АТО

Президент України Петро Порошенко передав військовим Збройних сил України сертифікати на 40 медичних машин "Хаммер". Про це повідомляє прес-служба генерального штабу ЗСУ.

"Усі сорок автівок роз'їдуться одразу звідси по бойових бригадах в зоні проведення АТО. І з першого дня будуть працювати на українське військо, українського воїна", - зазначив глава держави.

Сертифікати Порошенко передав військовим під час робочої поїздки до Львівської області. Він подякував присутньому на заході виконавчому віце-президенту компанії AM General з питань міжнародних оборонних програм Лоуренсу Платту за цей важливий для ЗСУ внесок.

У свою чергу, посол США в Україні Марі Йованович підкреслила, що з першого дня незалежності України та протягом останніх років Сполучені Штати підтримують Україну у захисті її суверенітету.

"Ці "карети швидкої допомоги" є символом нашої безупинної, відданої підтримки задля покращення спроможності України берегти її найцінніший ресурс - відважних та відданих чоловіків і жінок, що захищають свободу своєї держави", - зауважила Йованович.

Нагадаємо, 2 грудня українські ВМС провели спільні тренування з есмінцем США.