ua en ru

США передали Україні військово-польовий госпіталь вартістю 7,6 млн дол

США передали Україні військово-польовий госпіталь вартістю 7,6 млн дол Фото: військово-польовий експедиційний госпіталь EMEDS

Госпіталь може надавати медичну допомогу трьом тисячам військових

США офіційно передали уряду України військово-польовий експедиційний госпіталь вартістю 7,6 млн дол. з метою поліпшення спроможності країни лікувати солдатів, поранених в операціях по захисту суверенної української території від агресії об'єднаних російсько-сепаратистських сил на сході України. Про це йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці американського посольства в Україні.

Як повідомляється, полковник Керол Нортрап, військовий аташе посольства США в Україні, презентувала госпіталь від імені уряду США на церемонії в Житомирі. Приймали його від імені уряду України директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковник Андрій Верба і заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослав Лагута.

"Відомий в США під назвою EMEDS (Експедиційна система медичної підтримки), цей військово-польовий госпіталь являє собою легке, компактне реанімаційне спорудження, яке можна висунути в район бойових операцій широкого спектра для надання швидкої медичної допомоги. Вона може використовуватися для лікування поранених, стабілізації пацієнтів і підготовки жертв для медичної евакуації в установи, які займаються лікуванням на більш високому рівні. Надаються також первинна медико-санітарна допомога, стоматологічні послуги та послуги загального медичного захисту військового персоналу", - сказано в повідомленні.
Госпіталь розрахований на роботу в ньому 30 лікарів і допоміжних медичних працівників. Він може надавати медичну допомогу трьом тисячам військових. Складається з чотирьох наметів, розгортається протягом 24 годин і може діяти автономно без поставки до 10 днів.

США передали Україні військово-польовий госпіталь вартістю 7,6 мільйонів доларів 18 серпня 2015 рокуСьогодні Сполучені...

Posted by U.S. Embassy Kyiv Ukraine on 18 августа 2015 г.


Відзначимо, в Києві у вівторок, 18 серпня, відкрили хаб "Будинок вільних людей", який буде надавати допомогу переселенцям з Луганської та Донецької областей, а також Криму.