ua en ru

США передали Україні 2 тис. бронежилетів

США передали Україні 2 тис. бронежилетів

США передали Україні 2 тис. бронежилетів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби посольства США в Україні.

"Більше допомоги Україні у сфері оборони: 2 000 бронежилетів "Інтерсептор", надані Сполученими Штатами як допомогу Збройним силам України, прибули в Київ. Після митного оформлення, бронежилети будуть передані Міністерству оборони України для транспортування до кінцевого пункту призначення", - наголошується у повідомленні.

Як зазначається, бронежилети були надані на прохання Міноборони України. Модель "Інтерсептор" використовувалася американськими військами в Іраку і Афганістані.

Інші недавні доставки допомоги зі США включають 1 тис. спальних килимків і 3,6 тис. камуфляжних курток. Крім того, США обіцяють незабаром відправити 400 коробок марлевих бинтів і 1 тис. чохлів на каски.

"Ця поставка є частиною пакету допомоги США Україні несмертельними коштами на суму понад 23 мільйонів доларів, в яку також входять набори першої медичної допомоги, прилади нічного бачення, засоби зв'язку та інші матеріали на допомогу українським військовим і прикордонникам в їх зусиллях по припиненню актів терору на східній Україні", - наголошується у повідомленні.