ua en ru

США перекинуть 200 десантників на Близький Схід, - FoxNews

США перекинуть 200 десантників на Близький Схід, - FoxNews Фото: США можуть перекинути десантників у Сирію або Ірак

Пентагон може надати детальну інформацію в понеділок, 27 березня

Два підрозділи 82-ї військово-повітряної дивізії США буде перекинуто на Близький Схід для зміцнення безпеки в Сирії або Іраку за запитом командувача американських військ у Багдаді. Про це повідомило джерело в міністерстві оборони США, передає FoxNews.

Співрозмовник видання зазначив, що досі достовірно невідомо, куди будуть спрямовані близько 200 десантників, це вирішить генерал-лейтенант Стівен Таунсенд.

Очікується, що Пентагон надасть детальну інформацію в понеділок, 27 березня.

За даними FoxNews, десантників можуть направити на базу Qayyarah, розташовану приблизно за 64 км на південь від Мосула, туди вже перекинуті вертольоти Apache і системи залпового вогню HIMARS.

Як зазначає телеканал, раніше вже з'являлися повідомлення про перекидання на Близький Схід великої кількості військовослужбовців США, однак Таунсенд називав це недоцільним.

"Я не бачу сенсу в передислокації великої кількості коаліційних військ, головним чином тому, що те, що ми робимо, насправді працює", - раніше казав Таунсенд.

Нагадаємо, дипломатичні джерела в США та Єгипті повідомили, що Російська Федерація направила спецназ на авіабазу в західній частині Єгипту для подальшої відправки до Лівії.