ua en ru

США перекинули винищувачі в Литву напередодні навчань "Захід-2017"

США перекинули винищувачі в Литву напередодні навчань "Захід-2017" Фото: винищувач F-15C Eagle (RAF Lakenheath)

У Литві приземлилися 7 винищувачів США

Сполучені Штати Америки (США) перекинули винищувачі F-15C Eagle в Литву напередодні російсько-білоруських навчань "Захід-2017". Про це повідомляє DW.

"Перед початком російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017" до Литви прибули сім американських винищувачів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, США зміцнюють місію повітряного патрулювання Північноатлантичного Альянсу (НАТО) в країнах Балтії.

Так, на авіабазі військово-повітряних сил (ВПС) Литви в Шяуляй у вівторок, 29 серпня 2017 року, здійснили посадку 7 винищувачів F-15C Eagle ВПС США.

Зазначимо, про можливості розміщення винищувачів в кінці липня заявила президент Литви Даля Грібаускайте. Зазвичай у місії НАТО повітряного патрулювання беруть участь по 4 винищувача в Литві та Естонії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що начальник Генштабу Збройних сил Білорусі Олег Бєлоконєв відкидає заяви про те, що спільні білорусько-російські військові навчання "Захід-2017" можуть бути використані для нападу на Україну.

За його словами, до 30 вересня особовий склад, озброєння, військова та спеціальна техніка ЗС Білорусі повернуться в місця постійної дислокації, а угруповання військ РФ повернуться на свою територію.