ua en ru

США перекинули на Близький Схід бомбардувальники B-52

США перекинули на Близький Схід бомбардувальники B-52 Фото: B-52 заправляється у повітрі (centcom.mil)

Сполучені Штати Америки перекинули на Близький Схід стратегічні бомбардувальники B-52H "Stratofortress". Бомбардувальники перекинули, щоб продемонструвати здатність швидко розгортати війська у регіоні.

Про це повідомило Центральне командування Збройних сил США.

Бомбардувальники прибули на Близький Схід з військової бази в Північній Дакоті. Це вже третє за останні 45 днів перекидання американських важких бомбардувальників на Близький Схід.

"Ми не прагнемо конфлікту, але ніхто не повинен недооцінювати нашу здатність захищати наші сили або діяти рішуче у відповідь на будь-який напад", - сказав командувач Центрального командування ЗС США Френк Маккензі.

Нагадаємо, у листопаді американське видання The New York Times розповіло про наміри президента США Дональда Трампа завдати удару по іранському ядерному об'єкту. Радники американського президента намагалися його відмовити від такого кроку.

Крім того, видання Axios з посиланням на високопоставлених ізраїльських чиновників розповіло про те, що Армія оборони Ізраїлю почала підготовку до американського удару по Ірану.