ua en ru

США перекидають три бомбардувальники у Британію для спільних навчань

США перекидають три бомбардувальники у Британію для спільних навчань Фото: Сполучені Штати перекинуть бомбардувальники в Британію для навчань

На думку глави Стратегічного командування ЗС США, інтеграція сил і засобів у багатонаціональні операції посилює боєготовність і потенціал ВС США і НАТО

США в четвер, 2 червня, перекинуть три свої стратегічні бомбардувальники B-52 у Велику Британію для участі в двох навчаннях на Балтиці і військових маневрах, які проводяться Африканським командуванням (АФРІКОМ) американських Збройних сил. Про це повідомила прес-служба Стратегічного командування ЗС США.

Бомбардувальники вилетять з бази ВПС Майнот (штат Північна Дакота) і прибудуть в британський Ферфорд. Вони будуть задіяні в навчаннях BALTOPS 16, Saber Strike 16 і Just Hammer. Перші два організовує Європейське командування ВС США, останні - АФРІКОМ.


Навчання BALTOPS 16 пройдуть 3-19 червня за участю 15 країн-членів НАТО, Фінляндії та Швеції. До них планується залучити близько 6,1 тис. військовослужбовців.

Військові ігри Saber Strike 16 почалися в Латвії, Литві та Естонії 27 травня. Триватимуть вони з 22 червня. Ці навчання ведуть загалом 13 держав.

Як повідомляється, нинішнє перекидання стратегічних бомбардувальників США у Велику Британії проводиться третій рік поспіль.

На думку голови Страткому ЗС США адмірала Сесіла Хейні, інтеграція цих сил і засобів у "багатонаціональні операції за різними сценаріями посилює боєготовність і потенціал ВС США і НАТО".

Хейні впевнений, що наявність у ЗС США доступу до таких "стратегічних передових позицій, як Ферфорд, є невід'ємною частиною колективного оборонного потенціалу", дає змогу забезпечувати "більш швидку і скоординовану відповідь у кризовій ситуації".

Нагадаємо, у тихоокеанському регіоні найближчим часом проведуть найбільші міжнародні військово-морські навчання RIMPAC-2016 за участю 27 країн.