ua en ru

В США озвучили вартість інформації про двох лідерів "Хезболли"

В США озвучили вартість інформації про двох лідерів "Хезболли" Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

Сполучені Штати пообіцяли 12 млн доларів за інформацію

Сполучені Штати Америки (США) готові запропонувати 12 мільйонів доларів за інформацію про двох членів керівництва шиїтського угруповання "Хезболла". Про це йдеться в повідомленні уряду США в Twitter.

Так, в повідомленні з'явилася інформація про винагороду за інформацію про Талалая Хаміі, який займається забезпеченням зовнішньої безпеки угруповання та очолює міжнародний напрямок діяльності і про Фуаде Шукре, польового командира. За інформацію про Хаміі Вашингтон пообіцяв 7 млн доларів, ще 5 млн доларів може отримати той, хто надасть відомості про Шукре.

У повідомленні наголошується, що обидві ці особи причетні до організації терористичних атак. Так, Шукрі, за версією американського уряду, причетний до атаки на казарми миротворців у Лівані 23 жовтня 1983 року. Тоді жертвами двох вибухів стали 307 осіб, у тому числі 241 американський солдат.

Крім того, Шукрі входить у вище військове керівництво угруповання і бере участь у командуванні силами "Хезболли" в Сирії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в західній частині Сирії терористичне угрупування "Ісламська держава" взяла під контроль місто Ель-Карьятайн.