ua en ru

США у відповідь на агресію Росії посилюють військову присутність в Атлантиці

США у відповідь на агресію Росії посилюють військову присутність в Атлантиці Ілюстративне фото: авіаносець USS Harry S. Truman (U. S. Navy)

У Пентагоні оголосили про відновлення Другого флоту

Військово-морські сили США (ВМС США) збільшать свою присутність в Атлантичному океані, а також мають намір відновлювати структури військового командування у відповідь на зростаючу військову активність Росії. Про це повідомляє "Голос Америки".

В Пентагоні оголосили про відновлення Другого флоту, майже через сім років після того, як він був розформований.

"Це динамічна відповідь на динамічну середу в сфері безпеки.. Атлантика є таким же динамічно мінливих театром військових дій, як і будь-який інший, особливо - Північна Атлантика", - заявив командувач військово-морськими операціями адмірал Джон Річардсон.

Другий флот базуватиметься на військово-морській базі Норфолк (штат Вірджинія) і почне свою діяльність 1 липня.

Наголошується, що флот був розформований у 2011 році. З тих пір спостерігається різке зростання російської військово-морської активності в Північній Атлантиці і в Арктиці. Росія також стала більш агресивно діяти в конфліктах в Україні та Сирії, що призвело до загострення напруженості між Вашингтоном і Москвою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося. що США можуть залишити в Середземному морі авіаносець USS Harry S. Truman для стримування Російської Федерації.