ua en ru

США відклали запланований продаж Єгипту винищувачів F-16

Міністерство оборони США оголосило сьогодні, 24 липня, що адміністрація Президента Барака Обами відкладає запланований продаж Єгипту чотирьох винищувачів F-16 через положення в цій країні. Про це повідомляє радіо "Свобода".

У теж час, сказав представник Пентагону Джордж Літтл, адміністрація не стала скасовувати або відкладати щорічних американо-єгипетських військових навчань "Брайт стар".

Сьогодні ж у Єгипті військові, з одного боку, і ісламісти, з іншого, закликали своїх прихильників масово вийти на вулиці у п'ятницю, в головний день молитов і вихідний, з протилежними гаслами.

Прихильники поваленого Президента Мохаммада Мурсі з лав руху "Мусульманське братство" закликали до масових протестів проти "перевороту" і по відновленні його на посаді. А головний військовий Єгипту Абдель-Фаттах ас-Сісі, який очолив повалення Президента на початку місяця, закликав до масових акцій по всій країні на підтримку нової влади, заявляючи, що масова підтримка єгиптян має стати для нього мандатом для боротьби з "насильством і потенційним тероризмом ".