ua en ru

США не відмовляться від навчань з Південною Кореєю в обмін на відмову КНДР від ядерних випробувань

США не відмовляться від навчань з Південною Кореєю в обмін на відмову КНДР від ядерних випробувань Фото: представник Госдепу Хізер Нойєрт (Depatment of state)

Чергові навчання США і Південної Кореї заплановані на 21 серпня

Сполучені Штати Америки не відмовляться від спільних військових навчань з Південною Кореєю в обмін на припинення КНДР ракетних і ядерних випробувань. Про це заявила офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойєрт, передає DW.

Вона зазначила, що США не змінять свою позицію, оскільки "немає еквівалентності між тим, чим займалася КНДР - випробуванням балістичних ракет, а також ядерними випробуваннями, і тим, чим займаються США і Південна Корея - абсолютно законними спільними військовими навчаннями".

Чергові навчання США і Південної Кореї заплановані на 21 серпня.

За даними північнокорейських ЗМІ, Кім Чен Ин 14 серпня 2017 року зустрівся з керівництвом ракетних військ країни і під час бесіди військові доповіли про готовність завдати удару у бік американського острова Гуам у разі отримання відповідного наказу.

Нагадаємо, у вівторок, 15 серпня, державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Сполучені Штати Америки, як і раніше, зацікавлені в переговорах із Північною Кореєю.