ua en ru

США засудили радикальні та екстремістські прояви в Україні, - МЗС України

США засудили радикальні та екстремістські прояви в Україні.

США засудили радикальні та екстремістські прояви в Україні. Про це на брифінгу заявив заступник глави МЗС України Андрій Олефіров, передає кореспондент РБК-Україна.

"На зустрічі у Вашингтоні ми чітко почули, що американська сторона наполягає на всебічному розслідуванні фактів та прояви насильства в Україні. Будь-яких фактів і проявів насильства. При цьому я чітко почув засудження американською стороною будь-яких проявів екстремізму в Україні, а також засудження радикальних сил. Американська сторона закликала всіляко уникати будь-яких проявів насильства... Америка підтримує право громадян України на свободу мирним шляхом", - заявив він.

Олефіров повідомив, що Україна і США продовжать співпрацю в процесі законодавчих змін для утвердження демократичних прав і свобод.

"На переговорах українська делегація повідомила, що Україна буде робити все для імплементації нового Кримінально-Процесуального Кодексу. Американська сторона позитивно сприйняла перші результати. Незважаючи на те, що нові норми запрацювали нещодавно, велика кількість людей, затриманих раніше, вже звільнені", - заявив він.

Олефіров додав, що на майбутній у лютому зустрічі заступника Держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторії Нуланд також будуть обговорюватися питання законодавчих перетворень.

"Це буде зустріч на рівні керівництва держави, а також опозиційних лідерів. Як відомо, Андрій Портнов очолює українську групу (з переговорів в частині законодавчих змін). До групи також входить міністр юстиції Олена Лукаш", - сказав Олефіров.