ua en ru

США засудили спроби заперечувати Голодомор в Україні

США засудили спроби заперечувати Голодомор в Україні Фото: скульптура дівчинки з колосками біля монумента в пам'ять голодомору в Києві (yatsenyuk.org.ua)

У Вашингтоні наголосили, що підтримують українській народ

Сполучені Штати Америки вшанували події Голодомору в Україні у 1932-33 роках та засудили спроби заперечити цей історичний факт. Про це повідомляє прес-служба Державного департаменту США.

"Цього місяця ми згадуємо та вшановуємо мільйони українців, які померли від голоду на початку 1930-х років у результаті жорстокої політики радянської доби часів Сталіна. Варварське відбирання українських земель та урожаю призвело до Голодомору або "смерті від голоду", що стало одним із найбільш жахливих діянь 20 століття, перетворивши житницю Європи на землю колосальних людських страждань", - заявила речниця Держдепу Хізер Нойєрт.

Також в американському зовнішньополітичному відомстві наголосили, що підтримують українській народ та "засуджують спроби заперечити цей історичний факт".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Конгресі Сполучених Штатів Америки 7 листопада 2017 року представили приурочений до 85 роковин проект резолюції про визнання Голодомору геноцидом українського народу.