ua en ru

США у жовтні відправлять ауг до берегів КНДР в жовтні, - джерело

США у жовтні відправлять ауг до берегів КНДР в жовтні, - джерело Фото: США і КНДР (колаж РБК-Україна)

США і Південна Корея проведуть спільні військові навчання

Пентагон у середині жовтня планує направити ауг Військово-морських сил США, очолювану атомним авіаносцем "Рональд Рейган" (CVN-76), до східного узбережжя Північної Кореї для проведення спільних з кораблями ВМС Південної Кореї навчань. Про це Тһе korea times на умовах анонімності повідомив представник Міноборони Південної Кореї.

"Ми ведемо консультації з США за планом дій авіаносної ударної групою, очолюваною атомним авіаносцем "Рональд Рейган", у Східному морі (Японському морі, -ред.) в районі 15 жовтня", - зазначив південнокорейський військовий.

Як зазначає видання, авіаносець CVN-76 будуть супроводжувати декілька бойових кораблів, що входять до складу його авіаносної ударної групи, яка базується на військово-морській базі Йокосука в Японії. Зокрема, до складу авіаносця входить ракетний крейсер і есмінець, оснащений системою протиракетної оборони "Іджіс", яка здатна збивати будь-які балістичні ракети КНДР, а також ударний атомна субмарина, оснащена крилатими ракетами "Томагавк".

Так, в рамках навчань США і Південна Корея потренуються у виявленні пусків, відстеження траєкторій польотів і перехоплень балістичних ракет КНДР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у відповідь на зростаючу військову загрозу з боку Північної Кореї США розмістять в районі Корейського півострова стратегічні сили на ротаційній основі.