ua en ru

У США схвалили заявку Чорногорії на вступ до НАТО

У США схвалили заявку Чорногорії на вступ до НАТО Фото: у США схвалили заявку Чорногорії на вступ до НАТО

Чорногорія після ратифікації цього рішення іншими державами може стати повноправним членом НАТО

У Сенаті США схвалили вступ Чорногорії до НАТО. Про це повідомляє газета The Washington Post.

Як зазначається, за цю ініціативу проголосували 97 парламентаріїв, проти виступили лише двоє сенаторів. Тепер Чорногорія після ратифікації цього рішення іншими державами-членами Північноатлантичного альянсу, може стати повноправним членом військово-політичного блоку в області безпеки.

Повідомляється, що представники обох американських партій були переконані в тому, що "скрізь, де можливо" слід перевіряти "вплив Росії".

"Це нація, яку ми пов'язуємо з президентом Росії Володимиром Путіним, який відданий ідеї розширити свою владу і сфери впливу уряду Росії до такої міри, що спробував вчинити державний переворот для того, щоб повалити вільно обраний уряд Чорногорії", - заявляв раніше в сенаті його член Джон Маккейн.

Раніше влада Чорногорії заявила про намір звинуватити в спробі організувати державний переворот в країні у жовтні минулого року на парламентських виборах росіянина Едуарда Шишмакова, капітана ВМФ і агента ГРУ.

Нагадаємо, агентство національної безпеки спільно з Департаментом поліції Чорногорії змогло запобігти замаху на прокурора Міливоя Катнича, який розслідує справу про спробу державного перевороту восени минулого року.