ua en ru

США оскаржили у СОТ російські мита на американські товари

США оскаржили у СОТ російські мита на американські товари Фото: прапор США (pixabay.com)

Також Вашингтон заявляє, що ставки мита є вищими за максимально дозволені СОТ

Сполучені Штати Америки (США) поскаржилися у Світову організацію торгівлі (СОТ) на "спеціальні захисні заходи" Росії, запроваджені у відповідь на американські мита на сталь і алюміній. Про це повідомляє американське видання New York Times.

Претензії Вашингтона стосуються мит, які Російська Федерація ввела на імпорт низки американських товарів. США заявляють, що Росія порушила правила СОТ, оскільки її додаткові мита застосовуються лише щодо американського імпорту, а не товарів інших країн.

Також Вашингтон заявляє, що ставки мита є вищими за максимально дозволені СОТ. Наразі Сполучені Штати зробили запит на консультації у СОТ. Тепер у Росії є 60 днів, щоб владнати суперечку, після цього Вашингтон може попросити СОТ про скликання панелі.

Нагадаємо, що США ввели мито на сталь і алюміній. Прес-служба Білого дому повідомила, що Трамп здійснює свої повноваження щодо введення 25-відсоткового тарифу на імпорт сталі і 10-відсоткового тарифу на імпорт алюмінію для "захисту нашої національної безпеки".