ua en ru

США оголосили про введення нових санкцій проти Ірану та Сирії

Президент США Барак Обама оголосив про введення нових санкцій проти Ірану та Сирії. Про це повідомляє радіо "Свобода". Як йдеться в повідомленні, виступаючи в музеї холокосту в Вашингтоні, Обама заявив, що світ більше не повинен допустити укорінення ненависті і "божевілля" масової жорстокості.

Сьогодні ж на засіданні міністрів закордонних справ країн Євросоюза в Люксембурзі також був схвалений черговий пакет санкцій проти Сирії. Зокрема, ЄС розширив список заборонених до експорту до Сирії предметів подвійного призначення.

Раніше того ж дня заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Лінн Паско заявив Раді Безпеки, що перемир'я в Сирії не дотримується повністю - в країні відбуваються окремі збройні сутички, незважаючи на обіцянку режиму президента Башара Асада вивести всі війська і важкі озброєння з міст.

Сирійські правозахисники повідомили, що мають у своєму розпорядженні списком 28 загиблих в неділю в центрі міста Хама, коли по них відкрили вогонь солдати, які прагнули запобігти зустріч жителів з приїхали туди спостерігачами ООН. Сьогодні спостерігачі відвідали місто Дума під Дамаском, де вчора при обстрілі загинули 3 людини.