ua en ru

США звинуватили Росію в подальшому погіршенні двосторонніх відносин

США звинуватили Росію в подальшому погіршенні двосторонніх відносин Фото: Білий дім (obamawhitehouse.archives.gov)

Білий дім відреагував на висилку дипломатів з Росії

Видворення дипломатів США з Росії є свідченням ще більшого погіршення двосторонніх відносин. Про це йдеться в опублікованій на сайті Білого дому заяві.

"Сьогоднішні російські дії по висилці американських дипломатів ще більше погіршують відносини між США і Росією. Видворення незадекларованих російських розвідників Сполученими Штатами і ще більш ніж двома десятками країн-партнерів і союзників по НАТО цього тижня було адекватною відповіддю на атаку Росії в Сполученому Королівстві (отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля, - ред.)", - йдеться в заяві.

У той же час в Білому домі підкреслили, що висилка американських дипломатів з Росії не стала несподіванкою для США. Зазначимо, до цього Вашингтон заявляв про підготовку відповідних заходів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія видворить 60 американських дипломатів і закриє генконсульство США в Петербурзі.

Відзначимо, через отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля у Великобританії ряд країн, зокрема члени Євросоюзу, а також Сполучені Штати Америки, Канада й Австралія ухвалили рішення вислати російських дипломатів.