ua en ru

Росія вишле 60 американських дипломатів і закриє генконсульство США в Петербурзі

Росія вишле 60 американських дипломатів і закриє генконсульство США в Петербурзі Фото: генеральне консульство США в Санкт-Петербурзі (spb.ros-spravka.ru)

РФ відкликає згоду на функціонування генерального консульства

Росія відкликає згоду на функціонування генерального консульства США в Санкт-Петербурзі і вишле 60 дипломатів. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, передають російські ЗМІ.

Лавров заявив, що відповіддю Росії на видворення з США 60 російських дипломатів і закриття генконсульства в Сіетлі стане висилка з РФ аналогічної кількості дипломатів.

"Буквально в ці хвилини посол США Хантсман запрошений в наше міністерство, де мій заступник Сергій Рябков викладає йому зміст цих заходів у відношенні США, вони включають висилку аналогічної кількості дипломатів і вони включають наше рішення відкликати згоду на функціонування генерального консульства США в Санкт-Петербурзі", - заявив Лавров.

Нагадаємо, через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля у Британії ряд країн, зокрема країни-учасниці Євросоюзу, а також Сполучені Штати Америки і Канада прийняли рішення вислати російських дипломатів. Зокрема, на даний момент до вирішення Британії про видворення російських дипломатів приєдналися 28 країн. Таким чином, на даний момент ухвалено рішення про видворення 144 дипломатів.