ua en ru

США звинуватили HTC у порушенні двох патентів Nokia

Комісія з міжнародної торгівлі США визнала, що тайванський виробник електроніки, компанія HTC, порушив права на 2 патенти, що належать Nokia.

Комісія з міжнародної торгівлі США визнала, що тайванський виробник електроніки, компанія HTC, порушив права на 2 патенти, що належать Nokia.

На думку судді Томаса Пендера, яке носить попередній характер, HTC у своїй продукції використовувала алгоритми для усунення перешкод у радіосигналі і механізм роботи в мережах з різними частотами, інтелектуальні права на які належать фінській компанії, повідомляє телеканал "Росія 24".

Остаточне рішення з цього питання буде прийнято 23 січня майбутнього року. У комісії є право накласти заборону на імпорт продукції, яка порушує патентне право. Під санкції можуть потрапити такі моделі HTC, як Amaze 4G, One S, Rhyme і Vivid.

Нагадаємо, що чистий прибуток HTC за підсумками II кварталу обвалився на 83% до 1,25 млрд нових тайваньських доларів (41,6 млн дол.) порівняно з результатом минулого року. Виручка знизилася на 22% до 70,7 млрд нових тайваньських доларів.

Продажі HTC One, які активно йшли в травні, на початку літа зупинилися. Продажі в червні виявилися на 26,4% нижче, ніж рік тому. На показнику позначилися проблеми з доставкою компонентів на початку року і положення на ринку високих технологій, близькому до перенасичення продукції.

HTC - тайванський виробник смартфонів і планшетних комп'ютерів. Входить в альянс виробників, які підтримують мобільну платформу Android. Число співробітників HTC сягає 17 тис. осіб. Штаб-квартира корпорації знаходиться в м. Таоюані.