ua en ru

США звернеться до ООН з питанням про запуски нових ракет КНДР

США звернеться до ООН з питанням про запуски нових ракет КНДР Фото: начальник прес-служби Держдепартаменту Джон Кірбі розповів про позицію США щодо ракет КНДР

Американське командування продовжує уважно стежити за ситуацією на Корейському півострові в координації з регіональними союзниками

Держдепартамент США засудив запуски Північною Кореєю двох балістичних ракет вранці в середу, 22 червня, і планує винести питання про нові ракетні запуски в КНДР на розгляд Ради Безпеки ООН. Про це повідомив начальник прес-служби Держдепартаменту Джон Кірбі, передає ABC News.

"Ми рішуче засуджуємо ці та інші нещодавні ракетні випробування Північної Кореї, які порушують резолюції Ради Безпеки ООН, які явно забороняють Північній Кореї використовувати балістичні ракети", - сказав Кірбі.


Він назвав дії Північної Кореї провокаціями, які "служать тільки для збільшення рішучості міжнародного співтовариства у боротьбі із забороненою діяльністю КНДР".

"Ми маємо намір викласти свою стурбованість ООН, щоб зміцнити міжнародну рішучість залучити КНДР до відповідальності за ці провокаційні дії", - заявив Кірбі.

Представник Тихоокеанського командування США Девід Бенхем також зазначив, що США продовжує уважно стежити за ситуацією на Корейському півострові в координації з регіональними союзниками.

"Ми закликаємо КНДР утриматися від провокаційних дій, які посилюють напруженість і замість цього зосередитися на виконанні своїх міжнародних зобов'язань", - додав він.

Нагадаємо, 22 червня КНДР здійснила два запуски балістичних ракет.