ua en ru

США виявили докази нового запуску ракети КНДР з підводного човна

США виявили докази нового запуску ракети КНДР з підводного човна Фото: Кім Чен Ин (KCNA)

Американські військові підозрюють ще один запуск ракети КНДР 30 липня

Сполучені Штати Америки (США) знайшли докази ще одного запуску ракети Північною Кореєю (КНДР) з підводного човна. Про це повідомляє CNN, посилаючись на представника Міноборони США.

"Американські військові виявили "надзвичайно незвичайний і безпрецедентний рівень" північнокорейської підводної діяльності і докази "випробування на пуск" в дні, що передували запуску другої міжконтинентальної балістичної ракети Пхеньяну в цьому місяці", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, тести проводилися на верфі Синпо на північному сході КНДР 30 липня. Північна Корея випробувала "систему холодного запуску", при якій ракета виштовхується в повітря парою під високим тиском, після чого вже запускається двигун.

Так, за даними Міноборони, третій раз в цьому місяці, і четвертий у цьому році, КНДР провела випробування ракетного компонента, який має вирішальне значення для розвитку можливостей запуску ракет з підводних човнів.

Зазначимо, нещодавні тести продемонстрували, що ракети, що знаходяться в розпорядженні Північної Кореї, здатні досягти більшої частини континентальної території США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що проводити екстрені засідання Ради безпеки щодо дій Північної Кореї безглуздо і закликала Китай до більш активних дій.