ua en ru

У США стурбовані новими російськими крилатими ракетами

У США стурбовані новими російськими крилатими ракетами Фото: прес-служба Міноборони РФ

Росія залишається єдиною загрозою для повітряного простору США

Росія модернізує крилаті ракети, які становлять загрозу для Північної Америки. Про це на слуханнях комітета у справах збройних сил сенату заявила глава Північного командування Збройних сил США.

«Росія запустила крилаті ракети наступного покоління проти мішеней в Сирії з кораблів і підводних човнів в 2016 і 2017 роках. Також вона виводить нові приховані військово-морські платформи, включаючи підводний човен з керованою ракетою "Северодвинський" і нові балістичні ракети класу "Долгорукий", - повідомила глава Північного командування ЗС США Лорі Робінсон.

Генерал повідомила, що активність російських польотів знизилася, порівняно з тими рекордними рівнями, що спостерігалися під час кризи в 2014 році в Україні, але "російські важкі бомбардувальники продовжують періодично літати з наших берегових ліній, включаючи серію патрулів, які бійці NORAD перехопили поблизу Аляски в квітні і травні".

"З повним комплектом платформ доставки і системами озброєння, здатними встановлювати масштабні цілі на всій території США і Канади, Росія залишається єдиною загрозою для повітряного простору, з якою стикаються наші дві країни", - сказала генерал.

Лорі Робінсон заявила, що російські лідери регулярно вступають у конфлікт з США і вкладають значні кошти в модернізацію своїх сил "розробляючи нову зброю для забезпечення їх здатності утримувати США і Канаду в постійній напрузі".

Нагадаємо, РФ з окупованого Криму відпрацювала умовні запуски крилатих ракет у напрямку України.