ua en ru

США обіцяють допомогти Ізраїлю з новим озброєнням

США обіцяють допомогти Ізраїлю з новим озброєнням Фото: США обіцяють допомогти Ізраїлю з новим озброєнням

Меттіс планує зміцнювати військове співробітництво з Ізраїлем

Міністр оборони США Джеймс Меттіс планує зміцнювати військове співробітництво з Ізраїлем, у тому числі надати допомогу у придбанні нової зброї. Про це Меттіс повідомив після зустрічі з міністром оборони Ізраїлю Авігдором Ліберманом, передає POLITICO.

Меттіс нагадав про нову допомогу Ізраїлю у розмірі 30 мільярдів доларів, рішення про яку було підписане минулого року адміністрацією Обами. Меттіс заявив, що ця допомога "підтвердить наші довгострокові зобов'язання".

За словами Меттіса, ця допомога "дозволить Ізраїлю продовжувати купувати передові військові технології США", особливо у сфері протиракетної оборони.

У ході зустрічі з Меттісом Ліберман назвав "віссю зла" режим президента Башара Асада в Сирії, Північну Корею, Іран і "Хезболлу" в Лівані, проте дав зрозуміти, що Іран є найбільшою загрозою для безпеки Ізраїлю.

Ліберман висловив надію на те, що адміністрація Трампа продовжить чинити тиск на Іран.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ізраїльські лідери схвалили авіаудари США в Сирії, заявивши, що Штати послали переконливе повідомлення про те, що адміністрація Трампа не погодиться із застосуванням хімічної зброї.