ua en ru

У США назвали можливе джерело даних для компромату на Трампа

У США назвали можливе джерело даних для компромату на Трампа Фото: президент США Дональд Трамп

Дані для компромату міг надати глава Російсько-Американської торгової палати

Одним з джерел даних для оприлюдненого компромату на президента США Дональда Трампа міг бути президент Російсько-Американської торгової палати в США Сергій Мілліан, передає The Wall Street Journal з посиланням на знайоме з ситуацією джерело.

Повідомляється, що на даних Мілліана ґрунтується майже третя частина доповіді екс-співробітника британської розвідки Крістофера Стіла. Зокрема, саме Мілліан заявив про наявність у російської сторони компрометуючого відео з Трампом і про змову його штабу з Росією з приводу атаки на сервери Демократичної партії США.

WSJ підкреслює, що Мілліан міг не знати, що передає дані екс-співробітнику розвідки. Крім того, в самій доповіді міститься підтвердження його слів іншими джерелами. Радник Трампа заперечує причетність Мілліана до підготовки компромату, так як останній не мав відношення до візиту Трампа в Москву в 2013 році. Сам президент Російсько-Американської торгової палати в США назвав компромат фейком, однак проігнорував запитання, чи є він джерелом для доповіді Стіла.

Нагадаємо, раніше Трамп передрік "кінець" американському телеканалу CNN після публікації компромату на нього.