ua en ru

У США назвали вартість стіни на кордоні з Мексикою

У США назвали вартість стіни на кордоні з Мексикою Фото: стіна на кордоні (wikipedia.orgPhil_Gingrey)

Будівництво нової стіни обійдеться в 33 млрд доларів

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа запросила у Сенату США 18 млрд доларів на зведення стіни на кордоні з Мексикою. Про це повідомляє агентство AP з посиланням на джерело, близько знайомий з ситуацією.

Як відомо, будівництво розраховане на 10 років, план розроблений в ході дискусії адміністрації Трампа і сенаторів з приводу пакету законів про міграції.

Так, Білий дім планує в 2018 році на суму в 1,6 млрд доларів побудувати або замінити вже наявне загородження на 118 км кордону з Мексикою в штатах Техас і Каліфорнія.

В 2019 році адміністрація Трампа пропонує витратити на проект таку ж суму.

Видання відзначає, що до вересня 2027 року можна побудувати нове загородження довжиною 505 км і відновити 651 км наявного огорожі.

У загальній складності будівництво нової стіни, за даними прикордонно-митної служби, обійдеться в 33 млрд доларів, 18 млрд з яких підуть на саме загородження, 1 млрд доларів - на будівництво доріг і 8,5 млрд доларів - на додатковий персонал.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в американському місті Сан-Дієго (штат Каліфорнія) тестують вісім прототипів стіни на кордоні з Мексикою.