ua en ru

США вважають "неефективними" російські гуманітарні паузи в Алеппо

США вважають "неефективними" російські гуманітарні паузи в Алеппо Фото: наслідки обстрілів Алеппо

У Держдепі переконані, що жителі Алеппо не відчувають жодного поліпшення від цього

Ініційовані російською стороною так звані "гуманітарні паузи" в районі сирійського міста Алеппо неефективні через відсутність доступу в оточені райони гуманітарної допомоги. Про це заявив речник Держдепартаменту США Джон Кірбі, повідомляє прес-служба цього американського відомства.

"Для чого застосовується гуманітарна пауза? Для того, щоб дати можливість людям вийти (з району бойових дій), але вона повинна також дозволити іншим отримати (гуманітарну) допомогу. Скільки людей отримало допомогу? Аніскільки", - констатував представник Держдепу.

Через це, за його словами, з'являються новини з зображеннями людей із перемотаними животами в Алеппо, які таким чином намагаються подолати біль, яку вони відчувають від голоду.

Крім того, жителі Алеппо не мають питної води - тільки забруднені джерела. Лікарні змушені переміщатися в підвали, катастрофічно не вистачає медичного персоналу та медикаментів.

"Отже, чи дійсно ця (гуманітарна) пауза ефективна, ви краще поспілкуйтеся про це з росіянами. Але сирійський народ, особливо жителі Алеппо, звичайно ж, не відчувають жодного поліпшення від цього", - переконаний Кірбі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в сирійському Алеппо почалася остання 10-годинна гуманітарна пауза, оголошена владою і російською стороною, для виходу з міста мирних жителів і повстанців.