ua en ru

У США назвали кандидатів на посади в адміністрації Трампа

У США назвали кандидатів на посади в адміністрації Трампа Фото: Дональд Трамп

The New York Times оприлюднила список претендентів на головні посади в США

В адміністрації наступного президента США Дональда Трампа посаду державного секретаря може зайняти екс-представник США в ООН Джон Болтон, передає газета The New York Times.

Крім Болтона, газета називає претендентами на пост держсекретаря екс-командувача армією США в Афганістані Стенлі МакКрістла, сенатора від штату Теннессі Боба Коркера, колишнього спікера Палати представників Конгресу США Ньюта Гінгріча і екс-посла в Афганістані Залмая Халілзада.

Посаду секретаря казначейства США можуть зайняти виконавчий директор Colony Capital Томас Баррак, член Палати представників США Джеб Хенсарлінг, основний фінансист виборчої кампанії Трампа і екс-глава Goldman Sachs Стівен Мнучін, а також екс-губернатор Міннесоти Тім Поленті.

Газета також вказує, що Пентагон може очолити сенатор Келлі Ейотт, екс-директор розвідуправління Майкл Флінн, колишній радник президента Джорджа Буша Стівен Хедлі, екс-сенатор від Арізони Джон Кайл і сенатор від Алабами Джеф Сешнс.

Останній також розглядається на посаду генпрокурора США разом з губернатором штату Нью-Джерсі Крісом Крісті та колишнім мером Нью-Йорка Рудольфом Джуліані. Крім того, раніше згаданий Майкл Флінн може очолити Національну розвідку. На цю посаду розглядають екс-директора Агентства військової розвідки Френсіса Таунсенда, а також колишніх радника внутрішньої безпеки і голову комітету з розвідки Пітера Хоекстру та Майка Роджерса.

Крім того, на посаду керівника департаменту внутрішніх справ претендують екс-губернатор Арізони Джен Брюер, інвестор Роберт Грейді, мільярдер Харольд Хамм, екс-губернатор Аляски Сара Пейлін і бізнесмен Форрест Лукас.

За даними The New York Times, Грейді і Хамм також є кандидатами на посаду керівника департаменту енергетики США разом з екс-радником Буша з екологічних питань Джеймсом Коннотоном.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп не буде визнавати Крим російським.