ua en ru

США і НАТО можуть дати армії та поліції Афганістану 15 млрд доларів

США і НАТО можуть дати армії та поліції Афганістану 15 млрд доларів Фото: армія Афганістану

Домогтися виділення таких коштів спробують на саміті НАТО у Варшаві 8 липня

США спробують домогтися виділення 15 млрд доларів для Афганської армії і поліції в найближчі 3 роки. Про це повідомляє газета The Washington Post.

Зазначено, що на саміті НАТО у Варшаві, який заплановано на 8 липня, США спробують домогтися виділення 15 млрд доларів для Афганської армії і поліції до 2020 року. Зокрема 10,5 млрд доларів із цієї суми мають надати безпосередньо США.

Відповідальний за підтримку коаліції сил безпеки в Афганістані генерал Гордон Девіс вважає, що лідери НАТО, незважаючи на витрачені даремно або розкрадені за 15 років мільярди доларів, ймовірно, не прив'язують ці гроші до нових орієнтирів або стандартів по боротьбі з корупцією для афганських військових.


За інформацією видання, коаліція, очолювана США, як і раніше, прагне профінансувати 352 тисячі афганських солдатів, водночас аудитори неодноразово ставили під сумнів питання, чи працює в Афганістані стільки співробітників правопорядку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вашингтон переглядає своє рішення щодо скорочення кількості військ в Афганістані наступного року.