ua en ru

В США планують переглянути рішення щодо скорочення військ в Афганістані

В США планують переглянути рішення щодо скорочення військ в Афганістані Фото: міністри оборони НАТО 15 червня погодилися залишати свої війська на нинішніх позиціях в Афганістані

Раніше Вашингтон планував скоротити до кінця цього року кількість своїх солдатів в Афганістані на понад 4 тисячі

Вашингтон переглядає своє рішення щодо скорочення кількості військ в Афганістані наступного року. Про це заявив міністр оборони США Ештон Картер заявив союзникам у НАТО, передає "Радіо Свобода".

"Картер сказав нам, що кількість військ і їхня дислокацію знову будуть переглянуті", - повідомив голова оборонного відомства Великої Британії Майкл Фаллон після зустрічі міністрів оборони НАТО у Брюсселі.

Пізніше на прес-конференції, що відбулася в середу, 15 червня, Ештон Картер заявив, що президент США Барак Обама як і раніше хоче переглянути безпеку і розстановку сил в Афганістані. За його словами, це буде зроблено наприкінці 2016 року.


Раніше Вашингтон планував скоротити до кінця цього року кількість своїх солдатів в Афганістані на понад 4 тисячі - з 9,8 тисячі до 5,5 тисяч.

Окрім цього, міністри оборони НАТО 15 червня погодилися залишати свої війська на нинішніх позиціях в Афганістані.

Тим часом генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що кілька країн також зобов’язалися відправити своїх військових до Афганістану.

"Наразі ми працюємо над кінцевим узгодженням точної кількості наших військ в Афганістані у 2017 року. Ми вирішимо це пізніше цього року", - зазначив генсекретар НАТО.

Нагадаємо, в Афганістані бойовики ІДІЛ убили 6 поліцейських.